fbpx

Veelgestelde vragen

Wat moet ik meenemen?

Het is erg handig om het volgende mee te nemen:

  • Beloningssnoepjes
  • Favoriet speeltje en/of een bal
  • Indien je hond niet los kan: lange lijn van minimaal 4 meter. Heb je die niet? Geef het dan aan, dan neem ik er een voor je mee.

Hoe gaat een fotosessie in zijn werk?

We bepalen samen een geschikte buitenlocatie. Op die locatie zullen we een korte wandeling maken zodat we op verschillende plekken foto’s kunnen maken van je hond. Dit kunnen zowel portretten als actiefoto’s zijn. Je hond hoeft niet constant te poseren en heeft tussendoor genoeg tijd om lekker zichzelf te zijn. Ook daarvan maak ik foto’s.

Halsband of tuigje?

De meeste mensen vinden het het mooist wanneer er op de foto geen halsband of tuigje te zien is. Daarom kiezen we voor de honden die los kunnen een losloopgebied uit waardoor de hond het halsband of tuigje af kan doen. Wanneer dat niet kan, dan is een halsband doorgaans mooier dan een tuigje omdat die minder zichtbaar is. Een halsband of tuigje dat erg in de vacht drukt, is ook minder mooi dan een halsband die wat losser zit. Op aanvraag kan ik ook een halsband wegwerken, maar bij een tuigje is dat niet aan te raden. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.
Sommige mensen kiezen er bewust voor om de halsband of het tuigje om te laten omdat dit voor hun past bij de hond en hoe de hond is.

Mijn hond kan niet los, wat nu?

Als je hond niet los kan lopen, dan is dat geen probleem. Houd er rekening mee dat je dan wel (gedeeltes van) de lijn, halsband of tuigje op de foto zult zien. Op aanvraag kan ik ook een halsband en lijn wegwerken, maar bij een tuigje is dat niet aan te raden. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. 
Vaak kunnen we de hond zo positioneren dat de lijn zo min mogelijk te zien is. Dit gaat het makkelijkst met een lange lijn (minimaal 4 meter) die slap op de grond kan liggen. De lange lijn kun je dan ook gewoon vasthouden zonder dat je zelf op de foto hoeft te staan. Als je geen lange lijn hebt, dan kan ik die voor je meenemen.

Mijn hond is bang voor mensen, is dit een probleem?

Nee, dat hoeft geen probleem te zijn. We kiezen samen een locatie uit waar het rustig is en die voor je hond vertrouwd is. Ik kan op afstand blijven omdat ik gebruik maak van een zoomlens. Ik heb daarnaast ervaring met het fotograferen van angstige honden en respecteer de ruimte die je hond nodig heeft. Je kunt van te voren aangeven waar je hond wel of niet goed op reageert zodat ik daar rekening mee kan houden.

Mijn hond is bang voor andere honden, is dit een probleem?

Nee, dat is geen probleem. In overleg gaan we op zoek naar een locatie en tijdstip waarop we zo min mogelijk andere honden tegenkomen en waar je hond zich het meest op zijn gemak voelt. We kunnen dan zo ontspannen mogelijk fotograferen zodat je hond er op zijn mooist op staat.

Mag ik een foto op social media gebruiken?

Natuurlijk mag je de foto’s die je hebt ontvangen op social media gebruiken, dat vind ik juist erg leuk! Denk er wel aan dat je VierVoeterFoto vermeldt en/of tagt zoals vermeld in de Algemene Voorwaarden.

Wat als het weer heel slecht is?

Als het weer te slecht is om mooie foto’s te kunnen maken, dan zal ik het aan je laten weten en verzetten we de afspraak. We proberen dan binnen 7 dagen weer een nieuwe afspraak te plannen.