fbpx

3 tips om zelf mooiere foto’s te maken van jouw hond

14 november 2020

3 tips om zelf mooiere foto’s te maken van jouw hond

Of je nu met een smartphone of spiegelreflexcamera je hond op de foto zet, er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om de foto net even mooier te maken. Je loopt iedere dag met jouw hond en je zet jouw hond vast en zeker vaak op de foto met je smartphone. Of misschien heb je zelf ook wel een spiegelreflexcamera. In deze blog deel ik 3 tips waarmee je direct aan de slag kunt.

 

Tip 1

Zorg voor voldoende licht. Veel hondeneigenaren wandelen graag in het bos en daar kom je waarschijnlijk vaak plekjes tegen die je super mooi lijken om een foto van te maken met jouw hond. Helaas is het in het bos vaak vrij donker. In de zomer zorgt het dikke bladerdek daarvoor en in de winter is de zon vaak niet sterk genoeg om het bos goed te verlichten. En het probleem is dan, dat jouw hond vaak niet mooi belicht is waardoor hij niet duidelijk op de foto staat.

Maar, niet getreurd: daar is een oplossing voor. In het bos zijn vaak ook open plekken te vinden. Plekken waar het bladerdek wat minder dicht is, een open veldje of aan de rand van het bos. Hier is het licht vaak aanzienlijk beter, waardoor je zult zien dat jouw hond mooier en duidelijker op de foto staat.

 

Tip 2

Zet je hond niet pal voor een mooi struikje/bloemetje/muurtje.

Als je een mooie achtergrond ziet is dat super! Positioneer jouw hond alleen liever niet pal voor dat object, maar een aantal meter ervoor. Veel smartphonecamera’s hebben tegenwoordig de functie dat ze de achtergrond onscherp maken en als er meer afstand is tussen jouw hond en de achtergrond, zal die onscherper worden. Dat zorgt er weer voor dat jouw hond mooi opvalt in de foto en eruit springt. Ook met spiegelreflexcamera’s, waarbij je een groot diafragma gebruikt, werkt dit zo.

 

Tip 3

Fotografeer op ooghoogte van jouw hond. Wanneer je dat doet, zul je meer omgeving op de foto krijgen en minder van de grond/bodem. Dat geeft een mooi ruimtelijk effect.

 

Gratis ebook met 10 tips voor mooie foto’s van jouw hond

Ik hoop dat deze tips jou helpen om mooiere foto’s te maken van jouw lieve viervoeter. Heb je zelf ook nog andere tips? Laat het weten!

Wist je dat ik ook een gratis ebook heb met nog meer handige tips voor het fotograferen van jouw hond? Je kunt het hier downloaden.

0 reacties