fbpx

Mijn 5 favoriete locaties voor hondenfotografie in de Achterhoek

6 december 2020

 

Je loopt in het bos en ineens zie je het: een mooi fotoplekje! Dat overkomt mij regelmatig en balen als een stekker als ik dan mijn camera niet mee heb om het meteen te testen. Inmiddels ken ik de omgeving vrij goed dankzij al het wandelen en hardlopen (met en zonder hond). Ben je benieuwd waar ik het liefst fotografeer? Ik heb mijn 5 favoriete locaties voor hondenfotografie in de Achterhoek op een rijtje gezet:

 

  1. Montferland – bij Zeddam. Montferland is veruit mijn meest favoriete plek om te wandelen en hardlopen, maar ook voor fotograferen kom ik er erg graag. Het bos bij Zeddam is wat vlakker en daardoor geschikter voor het soort foto’s dat ik wil maken. Het is er heel divers. Er zijn wat meer open stukken met meer licht, maar ook hele mooie smalle bospaadjes. Ik kom hier in alle seizoenen heel graag.
  2. Montferland – bij Stokkum. Dit is qua begroeiing weer een heel ander soort bos met een andere sfeer. Maar ook hier zijn weer diverse open vlaktes te vinden waar je supermooie foto’s kunt maken.
  3. Slangenburg – Abdij. Prachtige lange paden en lanen met mooie bomenrijen. Er zijn hier ook veel kleine bruggetjes te vinden. Dat geeft heel veel mogelijkheden om foto’s met veel diepte erin te maken. Daarnaast zit hier een losloopgebied, wat soms ook heel handig is.
  4. DRU – Ulft. Een prachtige locatie voor foto’s met een industriële/urban look. Heel stoer en eens wat anders dan foto’s in het bos. Zeker ook een van mijn favorieten!
  5. Rozendaalse Veld – Rozendaal. Oké, het is niet in de Achterhoek maar toch mag hij niet ontbreken in dit rijtje. Het Rozendaalse Veld is een groot losloopgebied met veel lage begroeiing en heide. Iets heuvelig en daarom heel geschikt voor hondenfoto’s. Ook voor actiefoto’s is dit een fijne plek omdat er veel licht is en de hond los mag lopen. Wanneer de heide in bloei staat, rond augustus is dit by far mijn favoriete plek.

 

Zo, nu weet je waar je me kunt vinden haha. Natuurlijk zijn er nog tig andere mooie plekken! Ik ben ook altijd op zoek naar nieuwe locaties. Waar kom jij graag of wandel jij veel? Ken je ook leuke fotoplekken?

Ik zou graag mijn lijstje met stedelijke locaties aanvullen voor meer foto’s in die gave urban-stijl. Ken jij plekken met bijzondere en/of oude gebouwen in de Achterhoek? Laat het me weten!

0 reacties