fbpx

Waarom iedere hond geschikt is voor een fotoshoot

16 april 2020

Kan mijn hond dit wel?

Veel mensen vragen zich af of hun hond wel geschikt is voor een fotoshoot.

Mijn antwoord (korte versie)? JA!

 

En dan de lange versie:

In mijn ogen zijn alle honden geschikt om op de foto te gaan. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar bij twijfel kunnen we altijd jouw persoonlijke situatie bespreken. Alle honden, ook jonge puppy’s, oude honden, drukke honden, onzekere of bange honden of iets te enthousiaste honden kunnen gefotografeerd worden. Bij het kiezen van een datum en locatie houden we rekening met jou en jouw hond zodat de fotosessie zo ontspannen mogelijk kan verlopen. Het welzijn van jouw hond staat voor mij altijd op nummer 1! En een ontspannen hond is ook nog eens veel mooier op de foto.

Voor ieder type hond

Heb je bijvoorbeeld een hond die niet zo goed overweg kan met andere honden?
> Dan zoeken we een locatie en tijdstip waarop de kans klein is dat we andere honden tegen komen.

Heb je een hond die niet los kan?
> Dan gebruiken we een lange lijn, die je nauwelijks ziet op de foto. Ik heb er een bij me die je kunt gebruiken.

Heb je een hond die (nog) niet zo goed stil kan blijven zitten?
> Geen probleem, de volgende foto’s zijn ook leuk:

– actiefoto’s: voor de snelle jongens en meisjes (of de enthousiastelingen)
– foto’s van je hond terwijl hij de omgeving verkent
– foto’s van jou en je hond terwijl je contact met hem hebt (bijv. wat oefeningen met hem doet of hem knuffelt)

En weet je? Meestal lukt het een hond wel om een paar seconden te zitten of te blijven staan en met een supersnelle camera zit er dan altijd wel een leuke portretfoto tussen.

Samen zorgen we ervoor dat jouw hond zich op zijn gemak voelt

Wist je dat je zelf ook veel dichter bij jouw hond kunt blijven dan je zou denken? Ook bij de foto’s waar alleen de hond op staat, kun je zelf op een paar meter afstand blijven staan. Voor de meeste honden is dat goed te doen!

Heb je een hond die niet in de camera kijkt? Ook daar hebben we wat voor. Met een arsenaal aan piepjes en rammeltjes lukt het bijna altijd om een moment van aandacht richting de camera te krijgen. En daarnaast is het ook mega fotogeniek als je hond heel nonchalant nét niet in de camera kijkt.

Dan als laatste: heb je een hond die onbekende mensen spannend vindt? En mij als fotograaf dus ook? Dan bespreken we vooraf waar je hond wel/niet goed op reageert en houd ik daar rekening mee. We kunnen bijvoorbeeld afspreken afstand te houden. Ik zorg dat ik zo neutraal mogelijk ben en maak geen contact met jouw hond. Ik laat jouw hond kiezen of hij contact met mij wil. Ik heb daarnaast ook een zoomlens en blijf sowieso op zo’n 10 meter afstand van jouw hond. Dat scheelt ook enorm. Zo houden we het zo ontspannen mogelijk.

 

Heb je nog vragen of wil je overleggen of een fotoshoot wat voor jullie is? Aarzel niet om mij een berichtje te sturen via mail, whatsapp of social media.

0 reacties