fbpx

Wat is de hobby van jouw hond?

25 februari 2020

Wat is de hobby van jouw hond?

Agility, obedience, hooper, speuren, apporteren, jacht en dogsurvival zijn zomaar een aantal voorbeelden van hobby’s of sporten die je met je hond kunt doen. Voor ieder wat wils. En vooral ook, voor iedere hond wat wils. Want een goed gekozen hobby kan ook de hond erg blij maken. Zo ook bikejöring. Wat? Ja, inderdaad. Ik had er ook nog nooit van gehoord. Pas nadat ik in aanraking kwam met canicross (wat?), hoorde ik van bikejöring en ook stepjöring. Maar inmiddels weet ik dat ook dit een hobby/sport is waar honden erg blij van kunnen worden. En zo’n enthousiaste hond fotograferen terwijl hij dat doet, wat hij zo graag doet, is super leuk. Ik word altijd vrolijk als ik die blije bekkies nog eens zie tijdens het nabewerken, zoals ook bij de foto’s van Christel en Jack tijdens bikejöring.

 

Van trailrunning naar canicross

Ik kom zo terug op bikejöring, maar ik begin even bij canicross. Want al heel wat jaren is hardlopen, naast fotografie, een van mijn hobby’s. En dan niet het hardlopen op straat, maar in het bos: trailrunning. Ik heb veelvuldig meegedaan aan trailruns tussen de 8 en 25 kilometer. Het mooie van trailrunning is de ontspannen sfeer die eromheen hangt. Het gaat namelijk niet om snelheid, maar om genieten. Genieten van de natuur. Tijdens een trailrun zie je ook regelmatig iemand iets te laat bij de start aankomen. Of onderweg even stoppen of langzamer lopen om goed om je heen te kunnen kijken. Heerlijk vond ik dat. Maar sinds we een puppy in huis hadden, werd dat wat minder. Ik besteed graag heel veel tijd samen met mijn honden en vind het niet fijn om in het weekend een hele dag op pad te zijn naar een trailrun, zonder mijn honden. En zo ontstond een nieuwe hobby: canicross. Canicross is hardlopen in de natuur waarbij de hond voor de baas loopt en licht mag trekken aan de lijn. Wij gaan ons waarschijnlijk meer focussen op canitrail, waar de ontspannen sfeer van trailrunning samenkomt met canicross. Flynn is inmiddels oud genoeg en begin 2020 zijn we gestart met een cursus canicross. Dit bleek voor ons een gouden greep: Flynn kan zijn enthousiasme en energie kwijt en het past hem helemaal. Hij gaat graag hard en vooruit en onderneemt graag iets samen met mij. Dus samen door de bossen rennen is voor ons beiden een hele fijne uitlaatklep. De eerste les van de cursus was dan ook meteen een succes en inmiddels weet Flynn al hoe laat het is als ik met de canicross spullen de woonkamer in kom.

Bikejöring en fotografie 

Wat heeft dit met fotografie te maken? Nou, dat bleek samen te komen bij bikejöring. In feite lijkt het op canicross, maar dan op de fiets met de hond ervoor. Wij volgen de cursus canicross bij GO Dogsports (aanrader!). Christel, de trainster, geeft binnenkort ook cursussen bikejöring. En om dat op de website te kunnen tonen, horen daar foto’s bij natuurlijk! En zo is het cirkeltje rond. Het bleek een superleuke maar ook uitdagende opdracht om Christel en haar poedel Jack mooi op de foto te zetten. Ik wilde heel graag het enthousiasme dat ik bij Jack zag, ook weergeven op de foto’s. Want enthousiast is hij! Prachtig om te zien hoe graag hij dit doet en hoe leuk het dus is om samen te sporten en een goed team te vormen. En dit is waar hondenfotografie voor mij om draait: de hond fotograferen en weergeven zoals hij is. Dat kan op allerlei manieren, via een portretfoto, actiefoto’s, foto’s van een wandeling, foto’s tijdens het sporten met jouw hond of tijdens jullie hobby, noem maar op. Ik vind het super leuk om met je mee te denken wat er mogelijk is en jouw hond(en) weer te geven zoals je ze kent.

Heb je ook interesse in een fotosessie van jouw hond? Of ben je ook op zoek naar fotomateriaal voor jouw website? Stuur gerust een berichtje voor meer informatie over de mogelijkheden.

Bekijk hieronder een kleine greep uit de foto’s van Christel en Jack.

0 reacties